Mission trip Malawa Kenya

Vincent van Geerenstein en Bert de Haan bezoeken in Webuye (Malawa) de campus

In januari 2017 hebben Vincent van Geerenstein en Bert de Haan de campus in Malawa bezocht. Tijdens dit bezoek waren ruim 120 oud studenten gekomen voor een reünie en een extra studie dag.
De immense honger en dorst van al de aanwezigen vulde de atmosfeer en iedereen ging aan het einde van de dag opgebouwd en verfrist terug naar hun huis.
Velen oud studenten geven inmiddels leiding aan een gemeente of zijn rondreizend evangelist en leraar. Het is een voorrecht de zichtbare vrucht van de afgelopen jaren te aanschouwen en te zien dat het vuur niet is uitgedoofd.

Pastor Bert sprak de studenten toe over het baan breken van Gods Koninkrijk en het studie materiaal was in het Engels uitgewerkt zodat alle aanwezigen het lesmateriaal mee konden nemen. De volgende dag vulden 100 pastors uit de regio de campus voor het bijwonen van een themadag. Het onderwijs ging over de vijfvoudige bediening en het opleiden van een nieuwe generatie gelovigen. Al de aanwezigen verheugden zich over het weerzien en het was heerlijk te constateren dat het onderwijs van de afgelopen jaren diepe sporen heeft gezet in hun bediening.

De waterput


De enorme droogte in Kenia treft miljoenen mensen en dieren en maakt het leven zwaar en veelal uitzichtloos. Door de waterput die we hebben geslagen buiten de poort van onze campus kunnen de omliggende bewoners de hele dag gratis gezond en helder water putten. Dit biedt voor hen grote mogelijkheden voor het bevloeien van hun gewassen en voorziet in hun dagelijkse behoefte.

De bron prompt water op van zo’n 60 diepte en voorziet in alle seizoenen.